• Pošlji povpraševanje

Varovanje osebnih podatkov

V podjetju CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P., Št. Janž pri Radljah 110, 2360 Radlje ob Dravi; PE Domačija Lobič, Grgelj 5,1336 Kostel (v nadaljevanju:»upravljavec osebnih podatkov«) cenimo vašo zasebnost, zato stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri opravljanju naših storitev spletne trgovine www-lobicmalenca.si ali pri poslovanju preko telekomunikacijskih sredstev vam zagotavljamo, da vaše podatke obdelujemo skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

Namen izjave Varovanja osebnih podatkov(v nadaljevanju: »Izjava«) je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, ter kako jih uveljavljati.

V podjetju CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P. se zavezujemo, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko naših spletnih strani ali preko telekomunikacijskih sredstev (npr. v sklopu elektronske korespondence), uporabljeni v skladu s to Izjavo, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih

Upravljalec podatkov

Določbe tega dokumenta veljajo za zbiranje in obdelavo vseh osebnih podatkov, ki jih zbira in obdeluje podjetje CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P. (nadalje upravljalec).

 

Podatki o upravljalcu:

CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P.

Št. Janž pri Radljah 110

2360 Radlje ob Dravi

 

PE Domačija Lobič,

Grgelj 5,

1336 Kostel

 

Matična številka: 1947338000

Davčna številka: 58559043

Telefon: +386 41 628 043

E-pošta: info@lobicmalenca.si

Katere osebne podatke zbiramo?

1. Osnovni kontaktni podatki

·         E-pošta

·         Priimek in ime

·         Naslov

·         Telefonska številka

 

2. Podatki o uporabi spletne strani

·         IP naslov

·         Datum in čas obiska spletne strani

·         Trajanje obiska

·         podatki o lokaciji oz. vstopni točki dostopa do interneta,

·          podatki o obiskanih podstraneh,

·         podatki o opravljenih nastavitvah, idr.

 

3. Podatke o kupcih

·         E-pošta,

·         Priimek in ime,

·         Naslov,

·         Telefonska številka,

·         naslov za dostavo izdelkov,

·         kontaktni podatki za dostavo

 

Upravljalec ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov, ko se naročite na prejemanje akcij in novosti preko naše e-liste, sodelujete v nagradni igri itd., ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali imamo za obdelavo vaših podatkov zakonite interese

Podlaga in namen za obdelavo osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo kadar je to potrebno, za izpolnitev naših obveznosti, ki nam jih nalaga zakonodaja, oziroma kadar je to potrebno za izpolnitev naših obveznosti, na podlagi sklenjene pogodbe z vami. Osebne podatke obdelujemo tudi, kadar ste podali soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov. Podano soglasje pa lahko kadarkoli prekličete.

Hramba osebnih podatkov

Osnovne kontaktne oseben podatke hranimo dokler je to potrebno za komunikacijo z vami. Osebne podatke, ki smo jih pridobili na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke ki smo jih pridobili zaradi izpolnitve obveznosti, ki so nastale na podlagi sklenjene pogodbe hranimo še 5 let po izpolnitvi pogodbe .

Po izteku obdobja hrambe osebne podatke trajno in učinkovito izbrišemo, oziroma anonimiziramo, tako da izgubijo značaj osebnih podatkov.

Posredovanje osebnih podatkov

O tem ali nam boste posredovali vaše osebne podatke se odločate prostovoljno.

Neposredovanje določenih kategorij osebnih podatkov se lahko odrazi v nemožnosti zagotavljanja storitve ali zavrnitvi sklenitve pogodbe

Dostop do osebnih podatkov

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo zgolj osebe znotraj podjetja CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P., ki imajo pooblastila za obdelavo osebnih podatkov in tretje osebe s katerimi je podjetje CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P. sklenilo pogodbo o obdelovanju podatkov t.i. pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci izvajajo storitev obdelave osebnih podatkov v skladu z določili pogodbe sklenjene med podjetjem CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P. in njimi.

Pogodbenim obdelovalcem je prepovedano iznašanje osebnih podatkov v tretje države in mednarodnem organizacije.

Pravice v zvezi z osebnimi podatki

Od podjetja CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P. lahko kadarkoli zahtevate, da vas seznani ali obdeluje vaše osebne podatke, katere osebne podatke obdeluje, namen obdelave osebnih podatkov, kdo so uporabniki teh osebnih podatkov, obdobje hrambe osebnih podatkov in merila za določitev trajanja hrambe osebnih podatkov. Prav tako lahko zahtevate, da vas podjetje seznani z obstojem avtomatiziranega sprejemanja odločitev ter razlogi za njegovo uporabo, pomen njegove uporab in predvidene posledice.

 

Prav tako lahko zahtevate popravek netočnih podatkov, ter omejitev obdelave kadar:

 

·         Oporekate točnosti podatkov, za določen čas, ki je potreben, da se točnost podatkov preveri.

·         Je obdelava nezakonita, vendar ne zahtevate izbrisa podatkov, temveč omejitev njihove obdelave.

·         Kadar osebnih podatkov ne potrebujemo več, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje in obrambo pravnih zahtevkov.

 

V primeru, ko so izpolnjeni pogoji, ki so določeni v členu 17 Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, lahko zahtevate izbris vseh svojih osebnih podatkov (Right to be forgotten). V vsakem primeru pa kadar so bili podatki zbrani na podlagi vaše privolitve, ki ste jo je naknadno preklicali.

 

Zahtevate lahko tudi izpis svojih osebnih podatkov v strukturirani in berljivi obliki. Te podatke lahko brez ovir posredujete drugemu upravljalcu osebnih podatkov

 

Zoper podjetje CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P. imate možnost vložiti pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menite da podjetje CONSULTING- DARINKA MRAVLJAK S.P. ali druga oseba z obdelavo vaših osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo.

Uveljavljanje pravic

Svoje zahtevke iz prejšnjega člena naslovite na katerikoli kontakt upravljalca, ki je naveden v 1. poglavju tega dokumenta.

Za posredovanje osebnih podatkov lahko od vas zahtevamo, da predložite dokaze o vaši identiteti. V kolikor ne uspete zanesljivo dokazati, lastne identitete lahko vaš zahtevek iz prejšnjega člena zavrnemo.

Na vašo zahtevo, iz prejšnjega člena, smo vam dolžni odgovoriti takoj, ko se z njo seznanimo in pridobimo ustrezne podatke. Najkasneje pa v roku 15 dni od prejema vaše zahteve.